Maandagavond instructie

Carolien van Kraats - dressuurlessen

Mijn naam is Carolien van Kraats en ben ruim 40 jaar lid van de Roskam. Ik woon in Kapel-Avezaath waar ik mijn paard en oude pony Otto van 42 jaar aan huis heb staan.

Als 8-jarig meisje kreeg ik mijn eerste pony Blacky waar ik geregeld mee in de bosjes belandde.

Na Blacky volgden er meerdere pony’s naarmate ik groter werd. Allen waren het jonge, groene pony’s zonder enige ervaring. Dit was een zeer leerzame periode voor me. Op mijn 14e keejg ik mijn eerste privéles van Boudewijn Heuseveld die de basis van mijn rijden en lesgeven heeft gelegd.

Toen ik 18 werd kwam het eerste paard, Benny, een 3-jarige ruin, onbeleerd. Wat was dat een enorme overgang voor me! Van een gevoelig Arabiertje overstappen op een grote brutale KWPN’er.

Na anderhalf jaar tobben toch maar een wat braver en kwaliteitsvoller paard aangeschaft, Ewout, waarmee ik zeer veel successen behaalde en vooral veel plezier beleefde.

In deze tijd heb ik mijn instructeurs- en jurydiploma’s behaald en kreeg ik steeds meer paarden voor eigenaren te rijden en gaf ik veel privé lessen.

Na Ewout volgden er nog vele paarden, allen groen en jong aangeschaft en zelf opgeleid tot en met Z dressuur.

En dat is wat ik het mooiste vind om te doen. Een jong paard opleiden tot een ware atleet. En dat is ook wat met dressuur bedoeld wordt: gymnastiseren zodat een paard atletischer gaat bewegen, mooier in de bespiering en sterker in de bewegingen wordt.

Lesgeven is op mijn lijf geschreven. Ik vind het fantastisch om mensen, jong en oud, beginner en gevorderde, te leren wat goed paardrijden is en vooral te laten voelen hoe daar te komen.

Ik geef al les vanaf mijn 14e en hoop het nog heel lang te kunnen en mogen doen.

Jannet Geessink - springlessen

Jannet Geessink komt uit een echt paardengezin.

Ze heeft zowel internationaal gereden als jonge paarden opgeleid in de springsport.

Als instructeur begeleidt ze zowel de beginners als de ervaren wedstrijd sporter.

Het doorgeven van kennis, ervaring en know how is haar motivatie en daar beleeft ze een hoop plezier aan.

Adres

Groeneweg 38

Buurmalsen

email

secretariaat@malsnaruiters.nl

Bakregels

Bakregels

Volg ons