Woensdagavond instructie

Chantal Vermeulen - dressuurlessen

Ik ben begonnen op de manege Hartenhoeve in Deil met paardrijden toen ik 8 jaar was. Daar na een aantal jaren een verzorgpaard gekregen, een ex-internationaal springpaard, waardoor ik in het begin van mijn paardrij-carrière heel veel gesprongen en jachten gereden heb. Ook ging ik toen als bijbaantje staldiensten doen en jonge paarden rijden op de manege. Daar kwam ik ook mijn paard, Micky, tegen welke ik voor de manege moest rijden. Micky was blind geworden aan 1 oog en was door de eigenaar afgestaan aan de manege. Ik moest proberen zijn vertrouwen weer te winnen, zodat hij de lessen mee kon lopen. Micky was echter dusdanig pittig dat het lastig was hem in de manegelessen te plaatsen. Doordat ik zijn vertrouwen had gewonnen, heb ik toen besloten om hem te nemen. We hebben samen veel lol beleefd, veel buiten gereden, dressuur tot M2 niveau en we konden zelfs samen parcoursen springen. Met respect en geduld kun je ver komen!

In 1999 heb ik de opleiding basisinstructeur afgerond en veel lesgegeven op de manege. Daarna heb ik ook nog de ORUN instructeursopleiding gevolgd in Ermelo om ook de amazones/ruiters met wedstrijdambities te kunnen lesgeven. Ik geef les aan 2 verenigingen en heb daarnaast ook nog privélessen.

Als amazone heb ik verschillende paarden getraind t/m ZZ-licht niveau. Ik rijd en train nog steeds paarden, maar met een druk gezin komt het wedstrijd rijden er helaas momenteel niet van.
Dit heeft mij doen besluiten om naast het lesgeven ook de jury opleiding te gaan volgen. Ik jureer al een aantal jaren B/L en heb dit jaar (2019) ook het niveau M met succes afgerond.

In het lesgeven/jureren vind ik het belangrijk dat de basis principes van de dressuur goed nagestreefd worden en dat deze naarmate de klasse hoger wordt, positief ontwikkelen met respect voor het paard/de pony. Ik beleef daarom nog altijd veel plezier aan het lesgeven en jureren van de klassen B/L, omdat hier de grondbeginselen goed moeten worden vastgelegd voor de scholing van een combinatie.

Naast het plezier in het rijden, vind ik het belangrijk dat ruiter/amazone weet waar hij/zij mee bezig is. Dat je  je bewust bent van wat je doet en wat voor impact het heeft op je paard of pony. Alleen vanuit een goede basis kun je verder komen!

De doelen die hierbij horen zijn:
• Voor de ruiter/amazone – het ontwikkelen van juiste houding/zit en het ‘ruitergevoel’ (juiste hulpen op juiste moment en dosering hiervan)
• Voor het paard/de pony – gehoorzaamheid, goede beweging, losheid en juiste ontspanning/aanspanning in lijf, correcte aanleuning en balans
Uiteraard is bovenstaande afgestemd op elk africhtingsniveau en kunde ruiter of amazone. Dit alles probeer ik met veel enthousiasme over te brengen en te verpakken in leuke oefeningen die het bovenstaande nastreven. Ik geef hoofdzakelijk de dressuurlessen, maar combineer dit ook graag met balken. Daarnaast geef ik ook theorie- en springlessen.

Ina Drost - springlessen

Hallo, ik ben Ina Drost,

Als klein meisje een keer op een paard van een kennis gezet, en toen is de paardenliefde begonnen.

Eerst naar ponyles op de manege, en daarna al snel een vast hulpje op de manege.

Omdat ik best handig was, werd ik al snel gevraagd om op pony’s van mensen te rijden.

Eerst pony’s en naarmate ik ouder werd,  paarden. Dan een beetje mensen helpen, en dat wordt dan lesgeven.

Ik ben er als het ware ingerold.

Mijn eerste werkgever was de Duitse springruiter Gert Meijer.

Hij zat destijds met zijn springstal in het indoorsportcentrum in Beusichem.

Daarna ging het eigenlijk vanzelf. Instructeurs diploma gehaald.

Heb zelf gesprongen op nationaal niveau , maar ook in de dressuur ring op Z2 niveau gereden.

Ik rij nu eigenlijk alleen nog jonge paarden. Dat vind ik simpelweg het leukste.

Proberen om de paarden op een fijne manier te scholen, en een uitdaging ga ik dan zeker niet uit de weg.

Les geef ik aan kleine kinderen, tot aan senioren. Alle niveaus. Wedstrijdruiters en recreanten, maak me niet uit, als ze maar gemotiveerd zijn.

Ik geef springles bij De Malsnaruiters. Een Leuke actieve club!

Adres

Groeneweg 38

Buurmalsen

email

secretariaat@malsnaruiters.nl

Bakregels

Bakregels

Volg ons