Brigit de Man

Ik ben Brigit de Man, geboren op 02-10-1995 en woonachtig in Lienden/Wageningen. In het dagelijkse leven werk ik in de paarden, ik rijd de paarden op Stal Boerkes in Berghem en thuis in Lienden daarnaast geef ik clublessen en privé les in voornamelijk springen en eventing. Op de donderdag werk ik bij Dierenkliniek de Piekenhoef als assistent om röntgenfoto’s te maken.
Ik weet niet beter dan dat ik paard rijd. Vroeger veel met de shetlanders gereden, dressuur, springen en racen op grote evenementen. Met mijn C pony ben ik pas gaan crossen. Nadat ik over ben gegaan naar de paarden is het pas echt serieus geworden. Mijn eerste paard was Toscane, met haar heb ik veel bereikt en ben ik richting de top gekomen. Helaas door een val in de cross training in 2017 brak ik mijn rug en kwam Toscane ook niet meer in de sport, nu heeft ze een mooi pensioen met veulentjes aan de voet. Op het moment ben ik mijn jonge paard Indy aan het klaarstomen voor het hogere werk. Toen ik begon met les geven bij de Malsnaruiters had ik net mijn papiertje op zak dus had niet veel ervaring. Ik denk dat ik een groot gedeelte van mijn ervaring te danken heb aan deze club. Dan is het compleet Nu geef ik ook veel crosslessen waarbij de Malsnaruiters ook erg actief zijn maar ook mensen van buitenaf wat het heel leuk maakt om weer lessen te organiseren.
Mijn hoogte punten in de sport:
• NK dressuur klasse L2 (shetlander)
• NK springen Klasse Z (C pony)
• Meerdere malen Gelderse kampioenschappen springen verschillende klasses
• Brons NK Young riders eventing 2014 & 2016
• Z1 dressuur, ZZ springen en CIC3***
• Debuut CIC3*** eventing 2016
• Meerdere paarden opgeleid van niks tot M/Z niveau
Een belangrijk deel in mijn lessen vind ik plezier! Als er plezier is komen ze graag weer terug naar de les en willen ze ook wat leren. Ik zet de mensen graag voor een uitdaging, een keer een schuin lijntje, een moeilijke parcours of een uitdagende hindernis. Vaak springen we wat los, daarna een paar korte parcoursen en een andere keer doen we alleen trainingslijntjes. Ik ben prestatie en wedstrijd gericht maar de recreatie ruiter is ook altijd welkom in mijn les. Ik vind het leuk om te zien dat er best wat Malsnaruiters fanatiek zijn in het springen en de eventing sport en ook op wedstrijd gaan met succes.